nwistrand

Fem onödiga fakta om mig

Mia utmanade mig att skriva fem onödiga fakta om mig och sedan ska jag nominera nya utmanare! 

Jag är en riktig stavningspolis. Är det fel någonstans i en text så ser jag det på en gång. 

När jag var yngre älskade jag att dra ut tänder. Knäpp unge - hade inga som helst problem att gå till tandläkaren heller. Men det där med att dra ut tänder kan jag verkligen sakna och så fort ett syskon har en lös tand så är jag där och snikar.

Något mer jag verkligen gillar är att diska. Henrik har sedan länge föreslagit att vi ska skaffa diskmaskin som vi hade i vår förra lägenhet men jag står emot eftersom jag gärna gör det. Dock i framtiden, i hus och med fler i familjen lär det införskaffas..

Beroenden/måsten jag har är:  jag borstar ofta tänderna, har alltid tuggummi och läppbalsam på och med mig, och jag dricker mycket kolsyrat vatten. 

Jag gillar att studera och tycker att utbildning är grymt. Jag vill lära mig lite av varje och så  imponeras jag mycket av människor som samlar på sig "massa" utbildning och kunskap. 

JAG NOMINERAR
Pauline, Johanna & Emelie!

Sista rycket

HEJ måndag och sista dagarna att skriva på examensarbetet (ska lämnas in på onsdag!!!). Idag kommer Sara hem till mig och vi ska skriva järnet och förhoppningsvis vara lika effektiva som vi var hemma hos henne - även om vi har bytt bana sedan dess.. Hehe.

Henrik smygfotade mig häromdagen när jag satt och pluggade, såhär är synen hemma hos oss för det mesta just nu:

En dagens på golfrestaurangen

I torsdags åt vi lunch uppe på golfresturangen. Första gången för mig och det var verkligen en bra dag - det serverades pulled pork med massa goda tillbehör samt pannkakor - så gott, och solen värmde hur skönt som helst. Jättehärligt och så god mat!

Roligare än så blir det inte

Vi har haft en riktig lugn och härlig lördag, det har behövts efter den här veckan (otroligt sena nätter + upp tidigt för att jobba) så en sovmorgon satt fint, följt av lite kik i affärer och sådär.

Nu har jag skjutsat iväg sambon min som skulle på lite party med sina kollegor, och själv ska jag nu sätta mig och..... plugga. Surprise surprise. Roligare än så blir det inte. Nä men jag gör det bästa av det - har dukat fram kaffe, vatten, linschips och mörk choklad så jag kommer nog allt ha det bra ändå!

Den stora lasten

Den stora lasten i mitt (vårt) liv är naturgodis. Bästa som finns! I min påse hittar ni det här - naturella nötter, lite cashewnötter både utan och med choklad över. Mums. Gissa vad det blir för fredagsgottis här hemma? 

En blommande start på veckan

Gissa hur glad jag blev när det i måndags, mitt i städningen, plingade på ett blombud här hemma! Det var min moster Pauline med familj som skickat dem för att jag fyllt åt, vi har förlovat oss och så för den kommande examen. Stort tack igen  

Hur fiiin?

Dessutom, fick jag åka och hämta ut en stor rosbukett på en blomaffär för att jag fyllt år. Jag tackar! Blommor hemma är bara för härligt.

Boulognerskogen

Vi bor ju väldigt centralt, men ändå inte långt ifrån oss så finns Boulognerskogen - ett grönområde med fina promenadvägar och även en konstgjord sjö (med Vättern-vatten dessutom). Perfekt för oss som vill ha nära till både stad och "landet". 

Såhär fint var det i Boulognerskogen när vi tog en promenad där för någon vecka sedan.

Added some blue

Blått har alltid varit en stor favorit hos mig, vad det än har gällt. Igår var vi och kollade på nya kuddar till soffan och ni kan ju gissa vilket färgförslag jag hade?

Krävdes inte så mycket övertalning (vi tycker oftast samma ändå) och det blev de här som fick följa med hem:

Så snygga tycker vi. Vi köpte även en filtkorg. Har velat ha det länge men inte hittat någon som varit helt hundra, men nu så!

Week 20 tag

Den här veckan..

..Vill jag:
Njuta av härliga och fina (gärna soliga) dagar, både på jobb och hemma. Klämma in mycket roligt bland jobb och plugg, som vanligt med andra ord! Det brukar bli bra.

..Ska jag:
Kolla efter något snyggt att ha på mig på examen! Det är lite mer än två veckor kvar men det är hög tid att börja spåna på idéer. Spännande.

 

...Är ledordet:
Att tänka smart. Tiden tills (t ex) examensarbetet ska vara inne tickar nedåt och det känns viktigt att prioritera tid på det. Förvalta tiden väl, få saker gjorda och bara köra på - det känns bra på många plan inför veckan. 

...Är jag tacksam för:
Jag är tacksam över jättemycket, men den här veckan känner jag mycket tacksamhet kring variationen i mina dagar. Ingen dag blir riktigt som någon annan, en dag är jag hemma och får mycket gjort med studier, en annan dag jobbar jag för att nästa ha en mysdag med sambon. Härligt att kunna styra tiden för annat blir det sen ju, så det gäller att njuta av tiden, som sagt. 

...Tipsar jag om:
Det skulle väl vara produkterna jag bloggade om i fredags.

...Hoppas jag:
Att solen hittar tillbaka. Tyvärr ser det mörkt ut men förhoppningsvis kan prognosen ändras.

Det första jag gjorde

Efter nästan en hel vecka på vift har jag nu landat hemma igen! Himla skönt att komma hem, även om det var en tom lägenhet som väntade. Imorgon kommer sambon hem igen från jobb.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att springa till min nya kaffe/kapselmaskin som jag fick när jag fyllde. Så nöjd med den!

Kan hända att det blir en till kaffe innan kvällens slut, och så hade jag också fått en ny tidning i brevlådan så det är inte omöjligt att det blir en kväll i soffan för min del.

Livsnjutare

Egentligen skulle familjen/släkten ha åkt till farfars stuga idag men det blev ändrade planer och fick skjutas upp lite.

Istället var vi i stan en sväng för det var något evenemang där. Annars har jag mest gosat med min livsnjutare Frans och ikväll kan ni gissa vad som gäller? En lugn kväll med fruktfat, lite typiskt här kanske?

Love your...

Hand cream & Lip shine

I onsdags hann jag med en sväng på stan och då fick de här två fina produkterna följa med hem! Har testat dem mycket redan och är väldigt nöjd med dem, och att innehållet är så bra som det är gör ju det hela ännu bättre. 

Fyrkantiga ögon har fått en ny betydelse

Smått urpumpad och vimmelkantig trots att jag sov åtta timmar inatt. Det tar på krafterna att skriva! Vi satt i mer än nio timmar igår och flera idag med, men nu är det snart dags för mig att hoppa på bussen och fara hem igen. 

Det ska bli skönt att göra något annat de närmsta timmarna. Jag ska möta Henrik sen och det blir nog en kaffe på EH skulle jag tro. Och ikväll får det bli en lugn kväll bara, det känner jag behövs just nu.

Fullt fokus

Igår kom jag fram till Sara och stannar tills imorgon. Idag har det varit fullt fokus på examensarbetet och det har gått jättebra, så det känns ju såklart toppen.

Såhär dukade vi upp på förmiddagen, för att klara massor av timmar av skrivande. 

(Bilden är från min instagram och där heter jag nwistrand). 

Till det bättre

Tisdag idag och tandläkarbesök står på schemat här först, och senare ska jag åka till Sara som jag skriver examensarbetet med. Det ska bli roligt!

I helgen när vi hade kalas så gjorde vi en ommöblering i köket för att alla skulle få plats på bästa sätt och sen lät vi bordet stå kvar så för det blev så mycket bättre än hur det var innan (gammal bild på länken). Så nöjd nu, det känns mer hemtrevligt och fint. 

Måste också säga tack för alla gratulationer och fina ord! Snälla ni : )