nwistrand

Kategori: Q/A

Taggad på ett köp

Onsdag då och halvvägs till helg! Jag har haft en sådan tryckande huvudvärk i ett par dagar nu så jag längtar lite extra till helgen nu, som i skrivande i stund är helt oplanerad. Skönt! Men jag tänker att mycket vatten, en pw i frisk luft och tidig kväll kan göra susen. Hoppas det, så jag vaknar upp pigg imorgon.

Naturen är ju så fin såhär på hösten, min kamerarulle fylls snabbt på med alla fina färger. Mycket rönnbär = mycket vinter.. det är jag inte redo för än. Tur det är ett tag kvar tills dess. 

På tal om foto och sådär, så är jag på jakt efter en ny (mindre) kamera. Jag tror jag hittat den jag söker och är såå taggad på att göra ett köp - m e n  jag undrar ändå om ni har en kamera att rekommendera? 

----------------------------♡-----------------------------

Om..

Hittade en skojig lista hos Malin som jag hakar efter på!

Om jag inte hette Nicole skulle jag heta: Olivia, som mina föräldrar hade som förslag. 

Om jag kunde spela ett instrument jättebra skulle jag i så fall välja att spela: gitarr. Det enda instrumentet jag egentligen intresserat mig för och som jag tog lektioner i som yngre!

Om jag bara fick lyssna på ett band resten av livet skulle jag ha lyssnat på: oj så svårt! Har ju flera favoriter. Imagine Dragons är ju en stor favorit i alla fall.

Om jag kunde skapa mitt eget drömplagg skulle jag ha skapat: en enkel klänning med snygga detaljer!

Om jag fick uppleva en dag en gång till skulle jag välja: också så svårt. Men kanske en härlig dag i barndomen vid farfars stuga, som jag har många fina minnen ifrån. 

Om jag fick ändra tre saker med mitt utseende skulle jag: ..Jag skulle säkert kunna komma på tre saker men det känns dumt att lägga energi på sådant... det får vara bra som det är!

Om jag bara fick äta en rätt varje dag resten av veckan skulle jag: utan tvekan välja sushi! Det bästa jag vet!

Om jag skulle byta jobb imorgon skulle jag: jobba inom folkhälsovetenskapsområdet som jag utbildar mig till, som kanske strateg, planerare eller liknande.

Om jag hade en superkraft skulle det vara: att kunna välja vilken superkraft jag vill ha för stunden! 

Om jag var tvungen att bo i en annan stad för resten av mitt liv skulle jag: flytta hem igen.. hihi. Eller upp till släktingarna i Norr. 

Om livet tog slut på söndag skulle jag: samla ihop nära och kära, äta gott och skratta massor, sätta sprätt på alla pengar och bara må.

Inlägg nummer t u s e n

Wow, med ett inlägg per dag (plus minus) så har jag nu nått upp till 1000 inlägg på den här bloggen. Kul ju, det måste "firas". 

- - - - - - 

Vi börjar med en liten lista om mig:

Vad heter du? Nicole

Hur gammal är du? - 22

Hur gammal känner du dig? - Känner mig väl ungefär som 22, inget direkt jag tänker på. Däremot kan jag se mig som både yngre och äldre i olika situationer. 

Var bor du? - Just nu bor jag i Västergötland där jag trivs riktigt bra. Så glad att vi tog chansen att flytta dit, men jag längtar ändå tills dagen vi kan flytta "hem" igen och börja kolla seriöst på hus! Det har vi varit sugna på läääänge..

Vad har du gjort idag? - Jag har inte gjort så mycket. Druckit x antal kaffekoppar, tränat och kollat på mobilen. En typisk söndag, men jag njuter av att inte göra något speciellt idag. 

Sommar, höst, vinter eller vår, vad föredrar du? - Jag är en typisk sån som tycker att alla årstider har sin charm, men övergångarna, alltså vår och höst är mina favoriter. 

Vad är du på för humör just nu? - På bra humör! Det är en bra tid nu : ) 

 Vad gör du just nu? - Svarar på de här frågorna, samt spånar på de närmsta dagarna/veckorna. 

Vilket är ditt favoritgodis? - När jag ska köpa gottis blir det naturgodis eller något chokladigt och alltid jordgubbar när det är säsong. Bästa jag vet. 

Nämn tre tankar du ofta tänker - Jag tänker ofta på framtiden, att jag behöver nytt glas i glasögonen och hur glad/tacksam jag är för mycket i livet. 

Är du en morgon- eller kvällsmänniska? - Både och, kanske? Har alltid tyckt om att vara uppe sent (pluggar t ex som bäst då) men det är ju bra härligt att vara uppe tidigt med. 

Hur skulle du beskriva din blogg? - En ganska egen livsstilsblogg, lite säger-A-men-inte-B, men jag tycker att den innehåller en bra blandning av mycket med bra texter och bilder. 

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? - Jag är nöjd med att vara där jag är just nu, men det vore annars härligt med någon fin stad i Europa där solen skiner, där det finns god mat och roliga sevärdheter.

- - - - - - 

Även fast jag kanske inte så detaljrikt delar med mig av så mycket i min blogg är det himla roligt för mig att ha kvar allt här och kunna läsa tillbaka. Jag minns ju när jag skrev inläggen, vad jag tänkte och var jag var i livet. 

Jag får ju många (snälla!) kommentarer och jag ser alltid till att svara på dem, och nu eftersom det är tusonde inlägget och allt så tänkte jag hylla ett par bloggare som flitigt kommenterar och alltid skriver så gulliga saker! Kika in hos dem så blir de (och ni) glada.

✰ Carro, Mia, Johanna, Malin & Madeleine  âœ°

- - - - - - 

Plisserad examensklänning

Här har ni en tjuvkik på min examensklänning!

Den är plisserad och jag tycker att den är jättefin. Blir perfekt med lite lockar och en snygg färg på naglarna. Däremot tänkte jag be om hjälp med att välja skor? Det står mellan de här:

Så vilket par tycker ni? Vita, svarta eller rosa/beiga?

Fem onödiga fakta om mig

Mia utmanade mig att skriva fem onödiga fakta om mig och sedan ska jag nominera nya utmanare! 

✩Jag är en riktig stavningspolis. Är det fel någonstans i en text så ser jag det på en gång. 

✩När jag var yngre älskade jag att dra ut tänder. Knäpp unge - hade inga som helst problem att gå till tandläkaren heller. Men det där med att dra ut tänder kan jag verkligen sakna och så fort ett syskon har en lös tand så är jag där och snikar.

✩Något mer jag verkligen gillar är att diska. Henrik har sedan länge föreslagit att vi ska skaffa diskmaskin som vi hade i vår förra lägenhet men jag står emot eftersom jag gärna gör det. Dock i framtiden, i hus och med fler i familjen lär det införskaffas..

✩Beroenden/måsten jag har är:  jag borstar ofta tänderna, har alltid tuggummi och läppbalsam på och med mig, och jag dricker mycket kolsyrat vatten. 

✩Jag gillar att studera och tycker att utbildning är grymt. Jag vill lära mig lite av varje och så  imponeras jag mycket av människor som samlar på sig "massa" utbildning och kunskap. 

JAG NOMINERAR
Pauline, Johanna & Emelie!

Det här med (distans)studier

Jag pluggar som många av er vet, till hälsocoach/folkhälsovetare (100 %, på distans) och nu har jag sett att lite studietips har efterfrågats i kommentarerna, nu när det är sökdags inför hösten. Har ju studerat i stort sett hela mitt liv så jag sitter nog inne på lite tips jag kan dela med mig av. Hoppas det är till hjälp! 

★ Oavsett om det är studier på distans eller "på plats" så är det ju viktigt att uppgifter och tentor görs och klaras av. Mitt första tips är därför att införskaffa en kalender för att planera och strukturera i. Utan min hade jag inte klarat mig länge, skriver och kladdar massor i den för att hålla koll på deadlines, andra viktiga datum och för just planering, genomförande och to-do's.

★ Lägg ner tid! Ta dig tiden till att läsa och verkligen förstå för att kunna förbereda inför kommande examinationer. Förmodligen kommer perioder/kurser/tentor/uppgifter som känns ungefär omöjliga, så om du har lagt ner tid på att läsa och förbereda dig kommer du tacka dig själv för det och även kommit en bit på väg. 

★ Ifall det är mycket hemmastudier (som i distans) så tycker jag det är viktigt att se det som en heltidssyssla (återkopplas med att lägga ner tid). Gå upp skapligt i tid, ät en ordentlig frukost, planera inför dagen och sätt sedan igång = rutiner. Ta bara tag i det och skjut inte upp även om det är lätt ibland. Dock tycker jag det är lika viktigt med pauser, t ex en promenad, lunch eller vad som. Det behövs för att orka. Och det gäller ju även åt andra hållet - försök att ha en sluttid då lägger undan studierna. Det får heller inte bli för mycket. 

 

★ Försök att hitta vänner som du känner att du funkar bra ihop med. Utan mina två studievänner hade det inte alls varit lika roligt. Det är jättebra att kamraträtta varandras uppgifter och arbeten, hjälpas åt med det som känns svårt eller bara peppa varandra. Det är inte lätt eller roligt alltid men det blir flera resor roligare om det görs "ihop".

★ Sikta högt! Läs på, skippa ångest och ha ett självförtroende så kommer det att gå bra. Viktigt att tro på sig själv och kanske liiite extra när det är på distans, när det är svårare att fråga lärare och examinatorn om frågor och det handlar mycket om eget ansvar och hur en tolkar det som ska göras. Tro på att du kan, för det kan du ju. 

★★

There's nothing like home

Eftersom att Henrik just nu jobbar de tråkigaste skiften (lördag dygn tätt följt av ett par nätter) så kände jag inte för att sitta hemma bara så på förmiddagen hoppade jag på tåget - mot mammafamiljen! Myshelg står på schemat <3 

Favviströjan för tillfället fick åka på dagen till ära! // Gose-Doris, som jag saknar mina små katter <3 // Fick många frågor angående glassen igår, och den var sjuuukt god! Vill testa de andra smakerna också men kommer även köpa denna igen. 

Dansa på vatten när ingen ser

Har du något smeknamn?
Oh.. om jag har! Vet nog ingen som är uppväxt på så många olika smeknamn som jag. Nicci kan en ju förstå med tanke på mitt namn men sen också: Biffen, Kotten, Sniglo, Cola med mera, med mera..

Har du något konstigt du alltid måste göra?
Jo jag har en hel del konstigt för mig - rycker alltid i dörren för att se att det är låst. Jag öppnar aldrig dörren när någon plingar på och hör jag att det är folk som går i trapphuset så står jag och kikar i dörrhålet. Haha! Nyfiken blandat med rädsla att någon ska komma till min dörr liksom.

Några lyxvanor?
Nu råkar jag och Henrik vara världens livsnjutare och lyxare, t ex äter vi alltid bra mat hemma, vi äter ute en hel del och unnar oss grejer med. Naturgodis är vår stora last till exempel. Känner dock att så länge vi sparar mestadels så kan vi ju göra det. Men vi gör mycket och vi har det bra.

När ingen ser, vad gör du då?
Hm.. skulle vilja säga snapchatar eller fotar mig själv men det vet jag ju att folk ser. Så jag vet inte riktigt. 

Vad stör du dig på hos andra?
Folk som ser ner på/ förminskar andra och enbart framhäver sig själva och bara ser till sitt - det värsta som finns. Eller människor som det aaalltid är synd om, såna som bara gnäller utan att göra något. 

Vad är din sämsta sida?
Det är nog att jag ibland är rätt känslokall/hård. Inget jag är stolt över men jag har jobbat med det och mjuknat de senaste åren. 

Vilken sida av sängen sover du på?
Till vänster, när vi flyttade så bytte vi sida av någon konstig anledning? Men det spelar inte så stor roll för mig, jag kan sova vart som  faktiskt.

Vad gillar du för filmer?
Jag gillar svenska filmer, och komedi/humor.

Gråter du ofta?
Nej det gör jag inte. 

Vilken maträtt är din favorit?

För några år sedan hade jag sagt något så enkelt som tacos, för då brydde jag mig inte så mycket om mat och var så otroligt kräsen. Bara det senaste året har jag blivit så mycket bättre på att äta ny mat och vidga vyerna lite! Favoriten just nu är nog teriyakikyckling, sushi eller en laxrätt med massa tillbehör.

 Finns det något du säger åt andra att göra, men inte gör själv?
Säkerligen, tror nog jag lever hyfsat som jag lär i alla fall. Men ja, jag kan ju påtala hur bra/dåligt vissa kosthållningar/livsmedel är men kan äta det själv. Jag säger åt andra att de inte ska oroa sig så mycket - men jag gör ju det själv. 

Vad sjunger du när du står i duschen?
Det är nog olika varje gång men inte direkt några powerballader utan nynnar nog mer.

Vad önskar du mest just nu?
Att mina nära och kära fick ha det helt hundra bra. Att mina studier var klara och att vi kunde flytta hem igen och hittade ett fint hus. Listan kan fortsättas men det är nog toppen av den just nu.

My mornings

Eftersom att jag är uppe tidigt idag och ska iväg och jobba så tänkte jag göra den här listan om mina mornar som jag sett på ett par bloggar.

När går du upp?
På jobbdagar allt mellan 5.30-7.00, det varierar lite beroende på när jag börjar jobba såklart och när jag måste lämna hemmet.

Vad är det första du gör varje morgon?
Önskar jag kunde säga att jag typ.. andas tio djupa andetag och kör några minuters yoga, men nä.. Dit har jag inte kommit än. Jag kollar mobilen lite, och sen går jag upp och klär på mig och gör mig i ordning.

Hur lång tid spenderar du i badrummet på morgonen?
Prioriterar inte att sminka mig när jag ska jobba så det går rätt fort faktiskt. Lite bas och mascara sen är jag rätt färdig där. Sen tandborstning och sånt såklart, en kvart allt som allt kanske?

Hur viktig är frukost för dig?
JÄTTEviktig! Måste ha frukost. Går hellre upp tidigare så jag hinner duka fram, sitta ner, andas och tänka igenom dagen än att slaffsa i mig den på vägen.

Vad brukar du äta till frukost?
Det brukar bli kvarg med massor av frukt, bär, frön och sen rågbröd med något pålägg. Kaffe/te/vatten.

Är du morgontrött?
Så klurig fråga.. jag har aldrig svårt för att komma upp - ska jag jobba och har en tid att passa då studsar jag upp som om att jag inte gjort annat. Men har jag chans till liite sovmorgon så tar jag nog den. Men nä, så speciellt morgontrött är jag nog inte ändå.

Vad har du för alarm?
Jag vaknar helst till lugna ljud haha, så jag har "vågor" som finns på Iphone. Känns fint att vakna till.

Hur ser en perfekt morgon ut för dig?
Får jag vara helt ledig då, på den perfekta morgonen? I så fall, som sagt, gärna en liten sovmorgon (8-8.30) följt av god frukost och sen bara lugn aktivitet.. Gärna att solen strålar in, och att jag får ett samtal som säger att någon pluggat in sista året för mig så att allt skolgrejs är klart, att vi kan flytta hem och att jag fått några miljoner på kontot! Tack? ;)

Vad är det bästa med morgonen?
Att en ny dag startar... Hm nä men det är väl att det är ljust ute (ju mer åt våren vi går), och att frukosten stundar.

Hur går du helst klädd på morgonen?
Mjukisklädd helt klart. Har så svårt att hoppa i stela jeans på en gång, på samma vis som jeansen är av när dörren precis stängts på eftermiddagen för att ersättas med något skönare! 

Work list

1. Vad ville du bli när du var liten?
"Busskafför" var jag väldigt bestämd med att jag ville bli.. Undrar var jag fick det ifrån?

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Typ socionom, kurator eller liknande. Har (när jag blev äldre) alltid sagt att jag vill jobba med barn och ungdomar som inte haft det lika bra som jag.

3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?
Jag var duktig i skrivämnen men avskydde matte och var rätt så jättedålig på det. 

4. Vad gjorde du efter gymnasiet?
Då pluggade jag en psykologi-kurs på Örebro Universitet. 

5. Vilket var ditt allra första jobb?
Jobbade hos min pappa, jag tog med hjälp av en fyrhjuling  upp de grenar som de fällde.


(Haha en bild från min gamla blogg, en tidig morgon innan jobb). 

6. Vad har du haft mer för jobb?
Bland annat servitris, kioskbiträde, fabriksarbetare, vårdbiträde och barnskötare. 

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Att ta hand om barn och vara med och sätta en fin grund för dem.

8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?
En styrka är mitt tålamod helt klart. Och svaghet.. just nu är i alla fall att komma ihåg alla nya namn. Sen jag flyttade går jag runt på olika frsk och det är inte helt lätt. 

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
Som jag nämnde innan, att jag är med och sätter en grund för barnen och finns där för dem.

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Jag vet faktiskt inte. Barnskötare känns ganska vanligt i det stadiet jag är i livet, att ha vid sidan om som jag studerar. 

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Det vet jag inte heller, jag ser jobb som erfarenhet och nya kunskaper. Men typ läkare, dels för att det behövs väldigt mycket utbildning men dessutom är det något jag tycker är lite olustigt.

12. Vad gör du om fem år?
Då jobbar jag med barn/ungdomar, befolkning och folkhälsa. Kartlägger, förebygger och skapar bättre förutsättningar. 

Liebster Award #3

Nu var det ett tag sedan en sån här tag med frågor kom upp så nu är det allt dags tycker jag. Min moster Pauline har nominerat mig i Liebster Award så här kommer de svaren! Jag kommer inte nominera någon vidare utan de som vill får gärna svara på de här frågorna som jag svarat på.

1. Vilken butik handlar du helst kläder i?
Kollar mest i de vanliga affärerna som Gina, H&M, Vero Moda och Bikbok. Är ju mer för smink så kläder är jag rätt snabb med, köper det jag tycker är snyggt och hakar inte upp mig på affär direkt.

2. Vem skulle spela rollen om dig om det gjordes en film om ditt liv?
Oj jag har faktiskt inget bra svar på den här frågan.. Margot Robbie.. nä, kommer jag inte på någon.  

3. Vilken högtid gillar du mest?
Jag har haft en fantastisk barndom där vi har firat allt som går och mina föräldrar har gjort alla högtider speciella med fina traditioner så jag kan inte välja en favorit! Julen är en klar favorit, samtidigt som påsk och midsommar också kommer högt upp.

4. Vilka tv-program följer du?
Jag följer Bonde söker fru, Halv åtta hos mig, Wahlgrens värld och så kollar jag lite på Idol och Hollywoodfruarna.

5. Favoritgodis?
Alltid choklad, men också surt och lakrits.

6. Vilken film skulle du vilja vara med i?
Ännu en svår fråga.. Har ingen viss film men i en rolig och härlig komedi eller feelgood skulle jag väl passa in i mest.

7. Drömyrke?
Att hjälpa barn och ungdomar på något vis! 

8. Hur skulle du spendera 10 miljoner?
Jag skulle köpa hus, dela med mig mycket till nära och kära, shoppa, ha en stuga uppe i norr hos släktingar, säkert resa en hel del, shoppa, spara till framtiden. De skulle dock ha tagit slut efter andra punkten men spinna vidare kan man ju allt göra ändå. 

9. Favoritsätt att träna?
Jag gillar dans, powerwalks, intervaller och löpning. Så ja kondition. Såå härligt!

10. Om du inte fick heta ditt namn, vad skulle du då heta?
Jag är väldans nöjd med mitt namn men spontant/antagligen skulle jag då ta Olivia (för det var mina föräldrars andra val) och det är ju fint..   

11. Drömresemål?
Island, New York och Maldiverna!

Liebster Award #2

Carolina har nominerat mig i Liebster Award och jag har varit seg med svaren men här kommer de! Även denna gång kommer jag inte nominera någon men de som vill får svara på samma frågor som jag har gjort.

1. Vad gillar du mest att shoppa? 
Smink, helt klart! Älskar det och har alldeles för mycket men det är ett av mina allra största intressen sedan jag var liten. När jag började få en viss summa som yngre (typ månadspeng) så kom jag alltid hem med någon sminkprodukt efter en sväng på stan.

2. Vad gillar du mest att läsa om i en blogg?
Jag gillar breda bloggar som har lite av varje. Flera kategorier/återkommande inlägg, gärna personligt och mycket vardagligt. 

3. Vad gör du helst en ledig dag?
Har en riktig mysdag, tar lite sovmorgon, tränar, äter gott, umgås med nära och kära, hittar på något kul!

4. Vilka styrkor har du?
Min bästa styrka är faktiskt att jag vet mitt eget värde. Ser dagligen andra som glömmer sig själva men man ska alltid stå upp för sig själv. 

5. Hur var din första kärlek?
"Antagligen" jäkligt bra eftersom att jag ser Henrik den första, som jag fortfarande håller fast vid. <3

6. Har du några favoritbloggar? I så fall vilka och varför?
Jag följer otroligt många bloggar men jag gillar som sagt de som inte är alltför nischade utan har lite av varje. Jag läser mycket familjebloggar, makeup-artisters bloggar, kända, mindre kända.. Alla möjliga. 

7. Vilka personer skulle beskriva dig bäst?
Henrik och mamma skulle jag säga at first men de skulle nog bara skämta bort det och toka till det så jag tror kanske Rebecca eller Emelie, mina närmsta vänner, skulle beskriva mig bäst. I alla fall på det sättet jag vill höra det, haha. 

8. Vilken person i din närhet spenderar du mest tid med?
Min sambo! Eller mamma.

9. Har du bra självkänsla?
Jo det har jag! =)

10. Har du ovanor? I så fall vad?
En jätteful ovana är att jag pillar mycket med naglarna, det ger ett nervöst intryck och jag försöker sluta men trillar lätt dit igen. Naglarna har jag ju alltid med mig liksom. Annars har jag ju tvångstankar som att jag måste rycka 511 gånger i handtaget för att se att det är låst för att sedan avsluta proceduren med att högt säga "Det är låst!". Knäpp? Jo lite.

11. Ett minne du aldrig kommer glömma?
Jag är ju en riktig samlare på minnen och älskar de där små fina stunderna i livet. Spontant tänker jag på sekunderna innan vi springer ut på trappan på studenten. Precis innan regnet kom. Lycklig ser jag mig som hela tiden men den stunden var jag någon annanstans på ett sätt. Härligaste dagen. 

Liebster Award #1

För ett tag sedan (ok, länge sedan) blev jag nominerad i Liebster Award utav Alice så här kommer mina svar. Jag kommer dock inte nominera några vidare utan de som känner sig manade får självklart svara på samma frågor som jag! 

1. Vart vill du bo?
I närheten av det lilla stället vi kommer ifrån. Vi har också, sedan vi var små 15åringar, sagt att vi vill bo i Motala. Spännande att se var vi sedan hamnar!

2. Om du inte hade jobbat/pluggat det du gör nu, vad skulle du annars velat göra?
Jag är nöjd med var jag är i livet, jag pluggar och jobbar, testar lite av varje vilket jag ser som bra erfarenheter. Men skulle det se annorlunda ut så hade jag självklart velat vara helt klar med utbildning, vara fast anställd på ett jobb där jag trivs som bara den.

3. Favoritflicknamn?
Har så många men Ellen har hållt i a very long time. 

4. Vad skulle du göra om du fick en miljon?
En miljon känns ju inte så mycket i jämförelse med vad man vill göra.. det kunde vara en början till ett hus. Men jag hade delat med mig till nära och kära, sparat och shoppat en hel del säkerligen. 

5. Favoritblogg?
Oj så svårt.. läser ju himlans många! Tycker Englas blogg är mysig och fin. 

6. Varför började du blogga?
I början var det väl mest för att min moster skulle kunna hålla koll på oss haha. Nä men vet inte direkt anledningen. Tyckte det var kul att skriva och fota och idag är jag glad för att jag har min gamla blogg skvar om jag kan läsa tillbaka i.

7. Hur ofta brukar du uppdatera?
Ungefär ett inlägg/dag, men ibland hoppar jag över någon dag. Vill inte känna någon press på något vis till att blogga så det blir lite olika. 

8. Var brukar du handla kläder?
Vero Moda, Gina, BikBok, H&M.. det vanligaste vanliga egentligen. 

9. Dyraste plagget i garderoben?
Hm vet inte, Odd Molly kläderna gissar jag väl på.

10. Dricker du helst te eller kaffe?
Tycker om båda, dricker inget hellre än det andra, bara vid olika tillfällen.

11. Vilken är din mest spelade låt på Spotify?
Det måste vara "Faded". Ojoj så jag lyssnade på den. Det är först nu jag börjar släppa in andra låtar haha.

Instagram tag

Har haft denna tag'en så länge i utkastet så nu medan jag kör det sista rycker på sommarjobbet så får ni läsa om mitt konto på instagram och så kan ni  även följa mig där!

1. Vad heter du på instagram? Jag heter nwistrand där, mitt standardnamn på sociala medier sedan jag var typ 13..

2. När skaffade du instagram? 2011, innan jag skulle börja gymnasiet. Trodde då att det bara var en redigeringsapp.

3. Vilken var den först uppladdade bilden? Jag har tråkigt nog raderat en hel del men den jag har som längst ner är denna, med texten "shopping med mamma".

4. Hur ofta lägger du upp bilder? Det går verkligen i perioder. Ibland kan det gå lång tid och ibland lägger jag ut bilder ett par gånger i veckan. Just nu blir det en hel del!

5. Bilder som fått flest likes?


Bild från balen, och bilder på mig & kärleken får flest.

6. Varför skaffade du instagram? Trodde som sagt det var en redigeringsapp med snygga filter.. sen när jag fattade vad det var blev det ju ännu roligare och det blev snabbt en favorit.

7. Vilka typer av konton följer du? Jag följer såklart de i min omgivning, bloggläsare och såna som har snygga och inspirerande konton.

8. Har du öppen eller privat instagram? Den är öppen.

9. Vilka typer av bilder lägger du upp? Glada och härliga bilder! Det är i alla fall min målbild. Har dock aldrig samma filter på (som en del "tipsar om" för ett harmoniskt flöde), olika bilder, motiv och ljus passar ju med olika redigeringar..

10. Favoritbild? Gillar ju så många men mest de bilder där jag är med någon, till exempel de med Henrik, med vänner eller familj, de är mina favoriter.

-----

  

Mitt flöde just nu.. 

 

 

Dagvilsen // Elva frågor

Det ösregnar ute, det känns som en riktig tisdag och jag är hemma för delad tur.. Så ser det ut just nu därför slänger jag in en tag med lite frågor, så kanske ni får svar på något ni undrat över! Hoppas ni har en bra tisd...lördag.

1. Har du några tatueringar? Nix och inga blir det här heller..

2. Brukar du träna? Ja det brukar jag, träning tar upp mycket av min lediga tid.

3. Vad har du närmast dig som är blått? Mitt mobilskydd.

4. Hur ser din utbildningsbakgrund ut och vad tycker du om den? Samhällslinje på gymnasiet - ungefär mitt bästa val! Har läst psykologi på universitet (inte så roligt) samt min utbildning jag läser nu till Hälsocoach/hälsovetare, återigen är jag nöjd!

5. Vad arbetar du med? För tillfället går jag som barnskötare/vårdbiträde.

6. Aldrig mer se eller aldrig mer höra, vad väljer du? Kan inte välja.. hemskt.

7. Vad äter du helst: chips, ostbågar, nötter eller popcorn? Nötter alla dagar i veckan, det bästa jag vet!

8. Hur skulle du beskriva dig som person? Väldigt snäll, tålmodig, anpassningsbar och envis.

9. Vem är din favoritskådespelare/skådespelerska och varför? Vet inte om jag har någon som favorit.. tycker mer att en skådespelare kan göra en riktigt bra roll.

10. Har du lätt för att lära känna nya människor? Ja det har jag.

11. Vad önskar du mest av allt just nu? Att körkortet går vägen, ett hus och att alla i min omgivning fick ha det bra.