nwistrand

Kategori: Speciellt

We are here

Nu är vi framme i stugan, och det känns så bra att vara här!

Nu törs jag gissa att det blir full rulle tills vi åker hem på söndag, men också så mysigt! 🌸

Värmland och Varberg

 

Fika och förberedelser..

Nu till helgen ska vi (äntligen!) åka till min låtsasfarfars stuga!! Det ska bli såå härligt, ni som läst här ett tag vet att det är ett ställe jag tycker så mycket om. 

Vi hinner lagom komma hem därifrån så ska vi packa om väskorna för att fara neråt i landet! Jag har ju släkt uppe i norr så därför har det blivit att vi åkt mer uppåt än ner till söderliggande städer.. men nu har vi i alla fall bokat en natt på Varbergs stadshotell som vi blivit rekommenderade. Det ser ju såå fint ut! Där kommer vi nog ha det bra. 

Vi kom fram till det att det är bäst att njuta av den lilla sommaren vi har i Sverige och så sparar vi utomlandsresan till hösten!

Lyxen

Jag har bara varit ledig i ett par dagar men jag har redan kommit in i riktigt semester mode och njuter så av att bara vara hemma med min Henrik. <3 Nog för att det är kul att jobba men det är bra lyxigt att vara hemma med!!

Idag har det varit en väldigt produktiv dag. 
Vi har hunnit städa hemmet, storhandlat, jag har varit och gjort ett nytt pass, vi har bokat hotell för nästa vecka, gjort lite ärenden på stan osv. Och igår köpte vi även våran nya säng! Dock får vi vänta lite på gaveln men ni ska få se sen, det kommer bli så snyggt!

Nu ska jag dricka upp kaffet, träna och sedan börja förbereda inför kvällens middag - skaldjurssoppa, kan knappt vänta så gott det ska bli! 

Ten Lanes

Vi har nyligen kommit hem efter att ha ätit varsin hamburgare på Ten Lanes. Det var första gången jag var där, hade höga förhoppningar på de här "kvalitetsburgarna" med spännande innehåll. Kanske nådde de inte ända upp, men helt klart gott och godkänt.

Mysigt var det i alla fall <3 Vi firade in semestern lite, och att jag klarat av ännu en jobbsommar inom vården - nu känns det dock som att jag har gjort mitt där. 

S e m e s t e r

Det är fredag, solen har skinit konstant idag och jag har nu tagit semester! Tjohoo så härligt! Nu ska jag ha det härligt i ett par veckor innan skola och jobb drar igång igen. 

Tagit dåligt med bilder idag så snapchat får stå för de här. Där heter jag nwistrand, bara att lägga till!

Tack och hejdå-fika

Nu är jag precis hemkommen från mitt nästsista jobbpass, imorgon klockan 14 är det seeemester, äntligen!!

Tog med mig en bullkrans till kollegorna idag (och imorgon, blev en del kvar) för lite tack och hejdå från mig. Det uppskattades!

Efter tolv timmars sömn

Efter en drös med tidiga mornar hade jag äntligen en ledig dag idag som jag såklart tog sovmorgon på! Så efter tolv timmars sömn inatt kan jag nästan kalla mig utvilad, så skönt!

Idag har Henrik och jag varit i Motala. Utelunch, kolla lite på stan och shoppa skolgrejs var planen, och det blev en himla mysig dag!

Lyckans dag


Visste ni att det är lyckans dag idag, 8/8?

Direkt när jag såg det började jag tänka på hur mycket det är som är lika med lycka för mig.

 

Men livet alltså, det är väl lycka.. allt som händer och sker. Att jag alltid fått ha det så bra, mått så bra, haft underbara föräldrar, träffat Henrik tidigt i livet, kunnat utbilda mig, jobba, möjlighet att göra varje dag speciell, skratta, uppleva mycket fint och att fortfarande veta att det finns  s å  mycket kvar som väntar 

Fresh food och små kattungar

Haft en himla bra och ledig fredag!

Först lunchade Henrik och jag på Fresh food, deras sallader är för himla goda. Sen blev det en sväng in på både Marieberg och Ikea och sen vidare till Henriks pappa för att hälsa på kattbebisarna. Sååå söööta. Skulle absolut kunna tänka mig en eller två.. vi får alltså se till att skaffa oss "det där" huset snart!

Kapitel nummer åtta

Ni kanske minns att jag i början av sommaren önskade att tiden bara skulle gå så att det blev just augusti? Den önskan blev ju verklighet eftersom att tiden bara har rusat undan. Klockan 17 idag fick Henrik sin semester, och jag får det nästa fredag!!! H u r   u n d e r b a r t ?

Vi har en hel del planer för vår lediga tid de här veckorna framöver men vi tar väl det allteftersom. 

Kollade såklart tillbaka i arkivet för att se vad som hände i augusti förra året:

Vi hade en helhärlig dag på Liseberg med Becca & Oskar! Samma kväll blev det ett besök på matfestivalen vilket vi ska göra till tradition. // Vi inredde i vårt nya hem // Jag gjorde goda frukostar innan jag satte igång med terminens sista plugg.Jag tycker det är viktigt att göra vardagen mysig och lite extra härlig, och det lyckades vi ju verkligen med. Jag jobbade sista rycket och fick verkligen upp ögonen för sushi  // Henrik överraskade mig med blommor och biobiljetter en dag när jag kom hem från jobbet // Vi lärde känna Skövde. 
Jag hängde en helg i Södertälje med familjen för att se brorsan spela hockey, såklart åt vi sushi... // Jag träffade en vän och fikade // Var inne i en period då jag bakade otroligt mycket, främst bröd. Typiskt höst tänker jag. Blir nog likadant i år // Tränade mycket och pw:ade ofta ner till stranden // Var på mitt gamla jobb och jobbade lite extra. Saknar det nu!

★ 

Ett år

Tänk att det redan gått ett helt år, sedan vi blåste upp luftmadrassen, köpte en massa gottis och skulle sova sista natten i vår förra lägenhet.. 

Idag är det alltså ett år sedan vi flyttade till en ny stad och ett nytt hem. Där och då tyckte jag att det både var lite spännande men också lite motigt. Att flytta flera mil från familj, släkt, vänner och jobb är väl inte så roligt..

Men idag tänker jag på vilken resa vi har gjort, både tillsammans och individuellt och att jag har hamnat i nya situationer som jag växt så mycket av. Det har varit ett väldigt bra år i Skövde, och jag känner mig inte helt redo att flytta därifrån  ä n n u  . 

★ 

Om..

Hittade en skojig lista hos Malin som jag hakar efter på!

Om jag inte hette Nicole skulle jag heta: Olivia, som mina föräldrar hade som förslag. 

Om jag kunde spela ett instrument jättebra skulle jag i så fall välja att spela: gitarr. Det enda instrumentet jag egentligen intresserat mig för och som jag tog lektioner i som yngre!

Om jag bara fick lyssna på ett band resten av livet skulle jag ha lyssnat på: oj så svårt! Har ju flera favoriter. Imagine Dragons är ju en stor favorit i alla fall.

Om jag kunde skapa mitt eget drömplagg skulle jag ha skapat: en enkel klänning med snygga detaljer!

Om jag fick uppleva en dag en gång till skulle jag välja: också så svårt. Men kanske en härlig dag i barndomen vid farfars stuga, som jag har många fina minnen ifrån. 

Om jag fick ändra tre saker med mitt utseende skulle jag: ..Jag skulle säkert kunna komma på tre saker men det känns dumt att lägga energi på sådant... det får vara bra som det är!

Om jag bara fick äta en rätt varje dag resten av veckan skulle jag: utan tvekan välja sushi! Det bästa jag vet!

Om jag skulle byta jobb imorgon skulle jag: jobba inom folkhälsovetenskapsområdet som jag utbildar mig till, som kanske strateg, planerare eller liknande.

Om jag hade en superkraft skulle det vara: att kunna välja vilken superkraft jag vill ha för stunden! 

Om jag var tvungen att bo i en annan stad för resten av mitt liv skulle jag: flytta hem igen.. hihi. Eller upp till släktingarna i Norr. 

Om livet tog slut på söndag skulle jag: samla ihop nära och kära, äta gott och skratta massor, sätta sprätt på alla pengar och bara må.

Uppdatering av sommarlistan

I början av maj skrev jag en lista med 11 saker jag vill göra den här sommaren. Nu har det gått så pass långt av sommaren att jag tänker att jag uppdaterar den och ser vad jag hunnit med, och även ser vad som är kvar! (Det fetstilta har jag alltså hunnit bocka av)

- Dagsutflykter (halvt)
Jag brukar få mycket beröm för att vi alltid hittar på så mycket roligt. Och det gör vi ju - men hittills i sommar har det bara blivit några få dagsutflykter. Vi HAR gjort det men det ska absolut bli fler..

- Åka båt
Dåligt.. men nej. Jag har nog inte ens varit på väg att kliva i en båt i år. Det måste jag ta tag i på en gång!

- Börja använda linser
Det här vill jag verkligen göra, men nej, det har jag inte hunnit göra ännu.

- Äta mjukglass i hamnen
Det har jag ju faktiskt gjort! Även om jag inte är en hundraprocentig glassfantast så är det ett måste.

- Vara i farfars stuga 
Det här har jag ångest för, för jag har inte haft möjlighet att åka dit än. Direkt när jag slutat jobbet så ska jag åka <3

- Vara i Henriks släkts stuga
Det har vi, däremot! Det är superhärligt där nu med nya utemöbler och alla fina blommor.

- Använda en massa snygga sommarkläder
Det passar jag på att göra när jag inte springer runt i jobbkläderna! Älskar klänningar och lättare kläder, har utökat garderoben riktigt nu i år också, så sommaren får inte ta slut än så jag hinner ha allt flera gånger till!

- Fortsätta träna ute / allmänt spendera mycket tid ute 
Det har jag gjort/gör jag. 

- Träffa mycket vänner (halvt)
Jag försöker verkligen, men det är svårt eftersom att det inte bara hänger på mig och så har ju alla så fullt upp med sitt. Jag har träffat vänner men ska absolut bli bättre. Bra påminnelse. 

- Ta mig tiden till att hitta på mycket roligt
Hittills har det ju varit rätt packat med jobb måste jag säga men under mina lediga dagar ser jag till att hitta på en roliga grejer! 

- Fota mycket
OM jag gör. Måste verkligen rensa mobilen/kameran innan de når bristningsgränsen. Men det är ju så härligt att ha kvar.

Antagen

Nu tog jag ju examen i början av juni - men redan i september är jag tillbaka för studier.. knäppisen! Men kunskap kan en väl inte ha för mycket av.

Jag gjorde en chansning och sökte en kurs i Folkhälsovetenskap på 30 hp. Jag fick höra att vi som söker utifrån knappt har chans att komma in, för de studenter som tidigare har studerat i Uppsala (där kursen ges) har förtur samt att det är väldigt få platser. 

MEN JAG KOM IN!

Det trodde jag verkligen inte. Så om jag läser den så har jag 30 hp +, sen saknas det bara 30 hp till för att jag ska kunna ta en kandidatexamen. Faaantastiskt!

/ suddig och glaaad!

Födelsedagsfirande och sushimys

IGÅR var jag hemma hos pappafam för att fira mina bröder som fyller år nu (en igår och den andra på söndag). Först var det glassbuffé och till kvällen hade vi bokat bord på Fratelli. Blev tipsad om att testa deras pasta så jag tog en med oxfilé och kantareller och den var riktigt god! Mysig kväll!

IDAG har jag träffat Becca, bäst att passa på när jag är i "hennes" stad och när båda är lediga. Det blev sushi och efteråt satte vi oss på pappas altan och pratade om livet. Också himla mysigt! Jag har inte många vänner som jag värderar som väldigt nära, men de jag har närmst är noga utvalda och verkligen de bästa!