nwistrand

Kategori: Upplevelser/Resor

Ser man trevlig ut får man gå på gratis hockey

Hejsan hoppsan så var det visst fredag & helg! Hääärligt

I onsdags var vi på hockey i Saaben. Bland den absolut sjukaste match jag sett där, knappt släppt eländet än. Men ändå spännande såklart eftersom det var målrikt och att LHC tog sig från ledning, till stort underläge till lika. Slutade dock i förlust men en rolig sak var att Henrik & jag blev bjudna på matchen av ett äldre par. En sådan sak händer bara en gång och hela grejen var så knäpp; vi står i biljettkön och ska köpa biljetter och då kommer det en dam och frågar ifall vi vill ta två av deras biljetter och se matchen gratis. "Ni såg så trevliga ut" . Haha, man tackar!

 

Lule(å)resan

Nu är det en vecka sedan vi for till Lule så nu är det dags att blogga om resan också, tycker jag!

Onsdag/Torsdag - Tågresan gick faktiskt väldigt smidigt och bra vilket bara det gör en glad. Såklart en massa färdkost - viktigt! Eftersom vi klev på tåget vid 21 så kunde vi snart bädda ut i kupén och lägga oss vilket är skönt då det slår ihjäl mycket tid (det tar 16 timmar med tåg). När vi vaknade möttes vi av massor av snö! När vi kom fram blev vi hämtade av två släktingar. Vi gjorde oss hemmastadda hos mammas moster och på tredje bilden ser ni mig och deras lilla "chihuahua" Leo!

Fredag - som jag nämnt så var anledningen till den här resan en begravning, och den ägde rum på fredagen (20 nov). Det är ju aldrig roligt men det var jättefint ändå. Och även om det var en tråkig situation så var det kul att träffa släktingar som man inte annars träffar ofta. 

När begravningen var slut, var även vi ganska slut.. Så det blev hämtmat; sushi (som jag börjat gilla massor nu!) vin och Idol. En lugn kväll.

Lördag - Vi började dagen med ...... melodikrysset!! Haha pensionärsvarning på det! Men vi hade det hur mysigt som helst med frulle till, och massor av klunkar kaffe. På tal om kaffe har jag nog aldrig druckit så mycket kaffe i mitt liv som på den här resan! Släktingar är vana vid att min mamma inte dricker det, så då passar de på att ge mig massor istället. 

Och en efterlängtad sak jag gjorde på lördagen var att träffa min moster! Det var så mysigt. Vi kikade i affärer (och jag handlade typ i varje, så roligt att shoppa i andra städer), och fikade. Sen tog jag bussen "hem" igen på egen hand. Duktiga jag att veta vars jag ska kliva av trots att det var så mörkt;)...

Söndag - vi började dagen med en minnesgudstjänst då de skulle läsa upp namnen på de som gått bort, däribland min gammelmormor som vi hade begravning för. Vi åkte även och tittade på graven och det var så fint, även området runt om i den lilla byn var fint. 

Sen hann vi inte så mycket mer än handling och packning innan det var dags att fara till tåget. Även resan hem gick bra. Måste bara säga att jag är så glad att jag följde med, hade underbara dagar där uppe trots omständigheterna. ❥‏ 

I sitt eget

Kom hem i förmiddags men har inte förmått mig att logga in här. Bland det värsta med att komma hem efter en sån här (intensiv) resa är att det blir så fruktansvärt tomt att komma hem. Det låter knäppt att säga för det är ju alltid skönt att komma hem, till sitt eget, till H och katterna (som varit hemma under tiden), mitt hem, mina saker, min säng osv. Men alltså, just nu känner jag mest för att ta nästa tåg upp igen, med H och katterna (och familjen såklart). Haha. Nä men om några dagar är jag säkert inne i mitt vanliga rull igen men första dagen hemma är bara väldigt... tom.

Vi har i alla fall haft jättefina dagar där uppe men jag tänkte dela upp inläggen så det kommer mer i veckan. 

Smoke + Mirrors tour ✩

Några av alla bilder som jag tog i Globen, i onsdags. 

M ä k t i g t , ordet som bäst beskriver hur det är att få se sina favoriter! Som jag sett framemot det här, i flera flera månader. Och det var verkligen sååååå bra. Jag tycker att i stort sett alla deras låtar är grymma men Radioactive och Demons kommer det alltid vara något speciellt med. Har så mycket minnen med de låtarna så att få höra dem live var fantastiskt. Hade gåshud rakt igenom. 

De här killarna vet verkligen hur man gör en bra show och de fick nog alla där inne i Globen att känna sig speciella. Det här lever jag länge på. âœ©

 

Första dagen i Stockholm / HTL Kungsgatan

Dags att börja med Stockholmsinläggen tycker jag! Vi hade inte så värst mycket packning med oss men hur kul är det att kolla i affärer med väskor? Nä inte så roligt så vi kollade om möjligheten fanns att checka in tidigare vilket det som tur var gjorde. Vi dumpade av väskorna på hotellrummet och sen gick vi ut på stan. Vi hade en toppendag verkligen - vädret var på topp, god mat intogs på Kungshallen och förhoppningarna inför kvällen började verkligen stiga. 

 

Tar med lite om hotellet nu också. Vi bodde på HTL Kungsgatan som ligger väldigt nära Hötorget. Allt var så bra, avstånd (centralt), personal, fräscht rum. Men ett minus har vi. Ett ganska stort minus om vi ska vara petiga för det är bland det viktigaste i en hotellvistelse enligt oss - fruuuukosten. Fy så tråkig den var!! Det som fanns var gott men alltså utbudet var rätt fattigt. 

En superbra dag! I nästa inlägg skriver jag om konserten! 

Vintertid

Här var det tyst! Jag har haft en riktigt rolig helg så nu är jag tillbaka igen med massor att blogga om. Kan ju säga att den extra timmen vi fick för att ställa om klockan kom väl till pass då det inte blivit mycket sömn i helgen, men det är väl så det ska vara!

I fredags, efter jobbet, så åkte jag till Örebro för inflyttningsfest hos en saknad vän! Hade verkligen så roligt. 

 

Trots den sena kvällen på fredagen så gick jag upp tidigt på lördagen för att åka till min fina lillkusin och passa henne en stund. Lyckan! Efter det blev det en shoppingsväng och sen blev det hockey. Vår nya lördagstradition verkar det som? Tråkigt nog slutade det med förlust men det var en dåligt spelad match av båda lagen så inget underhållande direkt. 

Bortastå fast på hemmaplan..

Söndag idag, och det gör inte mig så mycket då jag även har en ledig dag imorgon så min helg tar inte riktigt än. Jag ska kolla igenom en skoluppgift en sista gång sen ska den skickas in, annars är dagen oplanerad. Hoppas ni haft en lika bra helg som jag!

On top of the world

Bombar er lite med Imagine Dragons men det förstår ni nog!

Back home efter två helt underbara dagar i Stockholm! Jag delar upp vår vistelse i olika inlägg annars blir det lite mycket, men jag kan säga att konserten var verkligen så grymt bra!! Väl värt väntan om jag säger så. Allt har gått så himlans smidigt, med tåg, vi kunde checka in på hotellet på en gång, vi har fördrivit tid väldigt bra och så slapp vi den värsta kön in till Globen där vi också fick bra platser. Fantastiska dagar, som jag bara kan tacka min Henrik för <3